A kosár üres

Az Organic Indiától származó Tulsi teák mindegyike rendelkezik a világszerte és az EU-ban elfogadott biominősítésekkel, így azok garantáltan szennyezetlen és biztonságos össze-tevőket tartalmaznak. A Tulsi termesztése a fenntartható gazdálkodás jegyében folyik.

Hazánkban az Organikus Tulsi teaákat a Öko Hungária Garancia Kft ellenőrzi és minősíti.

 

 

 


 

Organikus Tulsi Indiából

Bizonyos országokban, így például Indiában az emberek a természet részeként élik életüket. Maga a Tulsi, vagyis a szent bazsalikom is olyan vidékekről származik, ahol az emberek számára egyértelmű, hogy nem mérgezik a földet és a vizeket, a növényeket inkább kisebb parcellákon, természetes módszerek és anyagok felhasználásával termesztik, növényvédőszerek és a környezet pusztítása nélkül. Megkapják a megfelelő támogatást ahhoz, hogy ilyen körülmények között dolgozhassanak, eltarthassák családjukat, mindezt pedig a fair trade, vagyis a méltányos kereskedelem jegyében. 

Organic India

Tiszta
Organikus 
Tisztességes
Fenntartható gazdálkodást folytató
Szociális felelősséggel bíró
Növényi ( Vegetarian)
Génmanipulációtól menten ( GMO free)

 

Célunk: A tudatosság motorja lenni  a világon azáltal, hogy olyan holisztikus és fenntartható üzleti modellt építünk, amely inspirál másokat,  előtérbe hozza mások számára is az igaz, teljes embert érintő  „wellnesst” és amely tisztel minden élőlényt és az anyatermészetet.

 

 Értékeink:

  • Szolgálni mindenkit
  • Becsületesség
  • Minőség iránti elkötelezettség
  • Anyatermészet tisztelete
  • Nincs kompromisszum abban, hogy azok legyünk , akik vagyunk

 

 

 Elkötelezettségünk :

  • Hogy a fogyasztóink számára tiszta, organikus és magas minőségü termékeket szállítsunk.
  • Olyan egyedi, sikeres üzleti modellt mutassunk be, amely elkötelezett, becsületes és ezért nem bánt senkit és mindenki számára előnyös.
  • Támogassuk a természetes fenntartható gazdálkodást, szolgáljuk, tiszteljük és védjük az Anyatermészetet.
  • Támogassuk az indiai  gazdálkodók  életét, jólétet és  a jó életet adjunk nekik.

 

ORGANIC INIDIA  teljes mértékben elkötelezett a minőség iránt. Minden termékünk organikus, tiszta és természetes, mert Ön a legjobbat szeretné családjának és ezt szeretnénk mi is.

 

www.organicindia.com

 


 

Mit jelent a bio/organikus?

Szűkebb értelemben a bio azt jelenti, hogy minden szennyezőanyagtól mentes, vagyis a termék előállítása, feldolgozása során nem használtak szervezet- és környezetkárosító anyagokat és módszereket, helyettük a hosszú távú - fenntartható - gazdálkodást elősegítő megoldásokat választották. A bioélelmiszer olyan alapanyagokból készül, amelyek műtrágya és szintetikus növényvédőszer (baktérium-, gomba- és rovarirtó) nélkül növekedtek, mesterséges adalékanyagoktól mentesek, állatok esetében nem használtak pl. antibiotikumokat, növekedésserkentőket, és a termesztési/tartási feltételek a lehető legkevésbé terhelik meg a környezetet, sőt, lehetőség szerint szimbiózis alakul ki. 

A bio-, illetve ökológiai gazdálkodás sokszínű, változatos művelési módok együttese, amelyeknek szigorú feltételeknek kell megfelelniük, a szabályokat pedig mindenkinek szigorúan be kell tartania, aki ezt az utat választja. 

Tágabb értelemben véve a "bio" egyfajta szemléletet is jelöl, amely szerint az egyén nemcsak saját érdekeit nézi - hiszen vannak, akik számára a biotermékek fogyasztása az egészségmánia egyfajta megnyilvánulása. A "bio" hozzáállás környezettudatosságot takar, megértve, hogy az ember a Földnek is tartozik azzal, hogy nem zsákmányolja ki, hiszen nem vonhatja ki magát a környezetre gyakorolt hatás "visszahatása" alól.

 

Mivel a biogazdálkodás a vegyszerek és a gépek helyett inkább a kétkezi munkára alapoz, "A fenntarthatóság egyik legbonyolultabb és legkomolyabb jövôképe és az egyik legígéretesebb munkahelyteremtő eszköze." (Greenpeace)

 

Mit jelent a "Fair trade"?

A Tulsi ún. "kettős minősítésű termék", vagyis amellett, hogy bio, a méltányos kereskedelem jegyében kerül forgalomba. Az ilyen termékek minősége kiemelkedő.

1999-ben a nemzetközi Fair Trade szervezeteket tömörítő ernyőszervezet (FINE) taggyűlésén fogalmazták meg ennek az áruforgalom-típusnak a definícióját, mely szerint a méltányos kereskedelem a nemzetközi árucsere szokásos felfogásától eltérő megközelítés. Lényegében kereskedelmi partnerséget jelent, amelynek célja a hátrányos helyzetű termelők számára előmozdítani a fenntartható fejlődést, elsősorban jobb kereskedelmi feltételek biztosításával, valamint a fejlett országokban folyó szemléletformáló kampányokkal.  

Mindez lehetőséget ad a kistermelőknek és kétkezi munkásoknak arra, hogy kiemelkedhessenek a nyomorból, mivel egyrészt versenyképessé teszik az általuk előállított termékeket, másrészt megtanítják őket a mindenkori árupiacon való érvényesülés módjaira. Szigorú és folyamatosan felülvizsgált szabályrendszert állítanak fel annak érdekében, hogy biztosítsák a fenntartható fejlődés feltételeit. Gondot fordítanak arra is, hogy kizárják a korrupciót, azért, hogy a tényleges rászorulók életszínvonala emelkedhessen.

Egy független nemzetközi szervezet (FLO - Fair Trade Labelling Organisation) végzi el a Fair Trade minősítéshez szükséges feltételek betartatását és ellenőrzését. Ezen eredményei alapján dönt egy termelőszövetkezet Fair Trade minősítésének jogosultságáról. A termelő a regisztrálást követően engedélyt kap a nemzetközi védjegy használatára.

 

Kinek jó, ha organikus termékeket használunk?

Valójában mindenkinek - hosszú távon biztosan. Ha olyan élelmiszereket és fogyasztási cikkeket vásárolunk, amelyek megfelelnek ennek a minősítésnek, vagyis kiváló minőségű, ellenőrzött árucikkről van szó, akkor biztosak lehetünk abban, hogy tiszta, biztonságos, és minden szennyeződéstől mentes termék kerül a szervezetünkbe/környezetünkbe. Az  ökológiai termesztésből származó, génmanipuláció-mentes termékeket a legszigorúbb követelményrendszernek feleltetik meg, a környezetbarát termelési módszerek mellett pedig a társadalmi igazságosság fenntartása a másik fontos tényező.