A kosár üres

 

 

Kedves Vásárlónk!

Örülünk, hogy Tulsi felkeltette az érdeklődését és Tulsi teákat is szeretne kínálni üzletében.

Szeretnénk segíteni az első rendelésnél, hogy olyan alap kínálat kerüljön a polcra, mely  lefedi  a vásárlók igényeit és  a különlegességeket kedvelőket is eléri. Ezért készült ez a kis anyag, amely tartalmazza a legfontosabb információkat a gyártóról - Organic India- és termékekről..

 Tulsi Tea Hungary Kft árlista              
Érvényes : 2015. január  1-től              
               
Megnevezés Kiszerelés g ÁFA tart. Ajánlott Fogy. ár  Ft EAN kód Kezdő csomag  15' Kezdő csomag 99'
BIO TULSI ORIGINAL  TEA filteres 18 18x1,74  27% 1499 801541500093 4 2
BIO TULSI ORIGINAL  TEA szálas  100 27% 2470 801541505937 1 1
BIO TULSI CHAI MASALA  TEA filteres 18 18x1,74  27% 1499 801541500017 2 1
BIO TULSI CHAI MASALA TEA szálas  100 27% 2470 801541508839 1 1
BIO TULSI GINGER LEMON (Gyömbéres citromos) TEA filteres 18 18x1,7  27% 1499 801541500086 2 1
BIO TULSI BRAHMI /GOTU KOLA TEA filteres 18 18x1,7  27% 1499 801541500215 3 2
BIO TULSI SWEET ROSE  TEA filteres 18 18x1,8  27% 1499 801541500161 3 2
Ár Nettó           15 000 9 900
Ár Bruttó           19 050 12 573
               
* Árlista visszavonásig , azaz a következő árlista kiadásig érvénes.            

 

 

 


 

Organic India

Organic India az 1990es évekbem alakult olyan emberek elhatározásából, akik tenni akartak valamit a Anyatermészet védelmében, hisznek abban hogy lehet fenntartható módon gazdálkodni és munkát és megélhetést adni hagyományos módon gazdálkodó családoknak Indiában. Ez mind a mai napig így van: Organic India több mint  2000 gazdálkodóval áll kapcsolatban, akik midig friss tea leveleket szállítanak. Szigorú, 2 éves folyamat amíg valaki bekerülhet Organic India Tulsi termelői közé és azután folyamatosan segítik, képzik terményeit folyamatosan ellenőrzik.

Az Organic Indiától származó Tulsi teák mindegyike rendelkezik a világszerte és az EU-ban elfogadott bio minősítésekkel, így azok garantáltan szennyezetlen és biztonságos össze-tevőket tartalmaznak. A Tulsi termesztése a fenntartható gazdálkodás jegyében folyik

Hazánkban az Organikus Tulsi teákat a Öko Hungária Garancia Kft ellenőrzi és minősíti.


    

 

TUlSI TEÁKról:

indiai Szent Bazsalikom

 

v  adaptogén gyógynövény – nem kell szünetet tartani a fogyasztásában.

v  immunerősítő

v  magas antioxidáns tartalom

v  vírus-és baktériumölő

v  nem tartalmaz koffeint

v  gyerekeknek 2 éves kortól adható

 

ANTIOXIDÁNS TARTALOM:összehasonlítás

 

Mit jelent az ADAPTOGÉN NÖVÉNY:
Az adaptogének segítik a szervezetet, hogy alkalmazkodni tudjon a szélsőséges fizikai és szellemi terheléséhez. Mindössze kb. egy tucatnyi növény tekinthető adaptogén forrásnak a többszázezer közül.


Tulsi Original – stressz ellen , az erősebb immunrendszerért

Rama, Krisna és Vana Tulsi leveleiből és virágaiból származó tea,  nyugalmat sugároz, megtisztít, felszabadít a stressztől, erőteljes immunerősítő hatású. Enyhíti, csillapítja a megfázás és az influenza kellemetlen tüneteit, segít egyensúlyban tartani az anyagcsere folyamatokat és antioxidánsokban gazdag.

 

 

 

Tulsi Brahmi/ GotuKola – a mentális frissességért

Erős gyulladáscsökkentő hatású. Magas B vitamin tartalmának köszönhetöen 

segítségével leküzdhető a mentális fáradtság, a depresszió, a zavartság és a stressz káros hatásai. Nem tartalmaz koffeint. Vérkeringés serkentő. Lábadozó betegeknek különösen ajánlott.

 

 

 

Tulsi Sweet Rose –simogató rózsaszirmokkal

 Egy különlegesség : lágy Tulsi levelek, organikus rózsaszirmok  kamillával és citromfűvel. A hozzáadott Stevia leveleknek köszönhetően édes és simogató.

Felejthetetlen keverék már az első korty után

 

Tulsi Lemon Ginger

A teakeverék Tulsi levelek mellett gyömbért és citromfüvet tartalmaz, mely kellemes íz harmóniát eredményez. Tulsi kiegyenlítő hatásához a citromfű nyugtató hatása is hozzájárul. Gyömbér kedvelőknek, megfázásos tünetekben szenvedőknek is ajánljuk

 

Tulsi Chai Masala – egy korty India

Édes,aromás és fűszeres tea Indiából, ahol "Chai"-ként ismert. Szerecsendiót, koriandert, fahéjat, kardamomot) kombinálták prémium Assam teával.

 


 

 

 


 

Egy kis TULSI kutatás:

Egyedülálló kémiai összetételének köszönhetően többszáz növényi hatóanyagot tartalmaz, ezek együttes hatásának köszönheti sokoldalú felhasználhatóságát. A szabadgyökök elleni védekezésben és a szervezet öregedése ellen is ajánlott, mivel erős antioxidáns, emellett antibakteriális, antivirális, antifungicid hatású, valamint magas  ásványi anyag forrás.

Egészség fejlesztő, betegség megelőző, életet hosszabbító tulajdonságainak megdöbbentő sorát már az ókorban leírták, és az utóbbi néhány évtizedben a modern tudományok kutatásai számos előnyös tulajdonságát igazolták.

 Mivel a szent növény kivonatát Indiában és Ázsia-szerte régóta használják az ősi ájurvédikus orvoslásban, megfiatalító kezelésekhez, a fiatalos fizikum és a mentális egészség megőrzéséhez, a bazsalikommal kapcsolatos hiedelmek indiai gyógyszerészkutatók érdeklődését is felkeltették.

A kutatóorvosok a gyógynövény hatásmechanizmusára voltak kíváncsiak, és már az első hivatalos vizsgálat alátámasztotta, hogy az indiai bazsalikom aktívan felkutatja, és hatástalanítja a káros molekulákat, megvédve így a kulcsfontosságú szerveket (a szívet, májat és az agyat) a szabadgyökök káros hatásaitól.

A kutatók, Dr. Vaibhav Shinde (Poona Gyógyszerészeti Főiskola, Maharashtra, India) vezetésével a gyógynövény antioxidáns és öregedést késleltető tulajdonságait tanulmányozták. Dr. Shinde elmondta: "A vizsgálatok alátámasztották az ajurvédikus medicina tradicionális gyakorlatát, mely megfiatalító célzattal alkalmazza a növényt. Vizsgálataink segítettek megmutatni, hogyan fejti ki a növény hatását a sejtek szintjén." A professzor szerint a bazsalikomfajtának antioxidáns és öregedésgátló tulajdonságai vannak, és nagyon hatékony abban, hogy megvédje a szervezetet a szabadgyökök ellen - ezek olyan rákot is okozható vegyületek, amelyek a szívet, a májat és az agyat is támadják, és károsítják a géneket, valamint az idegsejteket. Indiában, ahol agyagedényekben termesztik a szent bazsalikomot, lázra, megfázásra, maláriára és cukorbetegségre is használják.

A kutatások nyomán tehát beigazolódott, hogy az ősi gyógyászatban hagyományosan alkalmazott fűszernövény hatékony antioxidánsként működik, ily módon fiatalító hatást fejt ki.

Arról, hogy a szent bazsalikom (Tulsi, Tulasi) védelmet nyújt az öregedés káros hatásai ellen, a Manchesterben megtartott Brit Gyógyszerészeti Konferencia egyik előadásában is beszámoltak.